Loading...

Lav kun én ansøgning om Billån – og modtag tilbud fra flere banker.

Lån til Bil, Båd eller MC hos din danske e-mærkede lånetjeneste

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 2.077 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 2.077 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 2.077 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Lad bankerne konkurrere om dig og dit næste billån

Vores brugere sparer i gns. 42.694,- kr. årligt på deres billån.

 • billån ansøg gratis Ansøg gratis på 2 minutter

  Lad Autolånet gøre arbejdet for dig – Lav kun én låneansøgning gratis og uforpligtende. Du kan vælge lang løbetid og få en lav månedlig ydelse.

 • billån modtag flere tilbud Modtag flere tilbud

  Du modtager flere lånetilbud til din næste Bil og vælger selv det bedste billån uden udbetaling eller sikkerhedsstillelse.

 • billån vælg det bedste tilbud Vælg det bedste lånetilbud

  Du ansøger altid helt uforpligtende og gratis gennem Autolånet. Du er altid beskyttet iht. Kreditaftaleloven – Trygt og sikkert.

Det siger vores brugere

10.502 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste lånetilbud – Vores brugere sparer i gennemsnit 42.694,- kr. årligt og det tager kun 2 minutter.

Ansøg her
 • billån let og enkelt Let og enkelt

  Du behøver ikke stille sikkerhed eller udbetaling. Du får et simpelt billån uden overraskelser og sparer samtidig omkostningerne til tinglysning.

 • billån altid gratis Altid gratis

  Du er ikke forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud du modtager og det er altid gratis at ansøge.

 • billån altid sikkert Din sikkerhed

  Din fortrolighed og datasikkerhed er altid højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret og du er altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om billån & Autolånet

Læs mere om Autolånet herSidst opdateret: 14/08-2023 | Læsetid: 31 minutter

Skrevet af: Medstifter, Marc Rossing


Billån

Måske har du fundet drømmebilen og har brug for et billån til at finansiere købet, eller måske har du bare brug for et køretøj, du kan bruge til at komme fra A til B. Uanset hvad der ligger til grund for dit bilkøb, så kan vi hos Autolånet hjælpe dig med at finde det bedste billån, der kan hjælpe dig med at gøre dine drømme om en ny bil til virkelighed – Og vi gør det endda helt gratis. For at finde frem til det bedste og billigste billån kan du med fordel tage dig tid til at sætte dig godt og grundigt ind i de forskellige tilbud, der er på markedet og ikke mindst dine egne behov. Derfor kan du starte jagten på det helt rette billån ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor mange penge har jeg brug for at låne?
 • Hvor meget er jeg villig til at tilbagebetale?
 • Hvor længe vil jeg låne pengene?
 • Har jeg økonomisk råderum til et lån?

Når du har taget stilling til de ovenstående spørgsmål, så har du taget første skridt på vejen mod det billån, der vil fungere bedst for dig. Herudover er der en række ting, der er gode at vide. Læs vores guide nedenfor og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde det bedste og billigste billån. Samtidig kan du blive klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig på vejen mod det bedste billån.


Billån med sikkerhed i bilen

Lån med sikkerhed i bilen er en af de to lånetyper, der overordnet findes, hvis du ønsker at optage lån til køb af ny bil. Den anden type er lån uden sikkerhed i bilen. Når et lån ydes mod sikkerhed, betyder det, at den långivende bank eller finansieringsselskab yder lånet ved at tage pant i et aktiv – i det her tilfælde din bil. Med pant i bilen kan långiver tage bilen tilbage og sælge den for at indfri dit lån, hvis du ikke betaler lånet tilbage som aftalt.

Derfor skal du også være påpasselig, når du f.eks. køber brugt bil, hvor der kan være eksisterende pant i bilen. Den tilbageværende gæld, der måtte være i bilen, følger nemlig her bilen og ikke personen. Du kan derfor risikere at komme til at hænge på restgælden i bilen, hvis ikke pantet aflyses. Det er derfor vigtigt, at du ved køb af brugt bil med tinglyst pant sørger for at få panthaver til at aflyse sit pant, når du overtager ejerskabet af bilen. FDM har en artikel om emnet her.

Ved at slå op på Tinglysningen kan du se, om der er pant i bilen, og hvem panthaver er.

Lån med sikkerhed/pant i bilen har ofte lavere renter, da risikoen for misligholdelse og afskrivning af lån vil være reduceret for den långivende bank eller finansieringsselskab. Du betaler dog stadig for de lavere renter i form af bl.a. tinglysningsafgift, og derfor skal du som kunde altid se på ÅOP, når du sammenligner lån. ÅOP kan du læse mere om i et af de kommende afsnit.


billån - Billån med sikkerhed i bilen

Billån uden sikkerhed i bilen

Den anden overordnede type er lån uden sikkerhed. Her er der ikke sikkerhed i form af pant i bilen. Renten er ofte lidt højere på denne type billån, da den långivende bank eller finansieringsselskab ikke på samme måde har sikkerhed for sit lån og derfor vil have ekstra betaling for den øgede risiko for misligholdelse og afskrivning af lånet. Du slipper dog for at betale tinglysningsafgift mv.

Hvis bankerne betragter dig som en god kunde med god økonomi, og er du f.eks. boligejer, vil et lån uden sikkerhed i mange tilfælde være konkurrencedygtig med et lån med sikkerhed. Igen er det vigtigt at kigge på ÅOP for at kunne sammenligne de to typer af lån.


Billån med eller uden udbetaling

Når du ønsker at optage et lån til bilfinansiering, er der udover mulighed for at optage lånet enten med eller uden sikkerhed i bilen også mulighed for at optage lånet enten med eller uden udbetaling. Med udbetaling kræver det, at du medfinansierer købet af bilen ved selv at stille med mellem 10-20% af bilens pris og dermed kun optage lån til de resterende 80-90% af bilens købspris. Fordelen ved dette er, at den långivende bank eller finansieringsselskab dermed kan se, at du har penge på kontoen, som du bruger på det samme bilkøb, som de er ved at låne ud til. Det betyder en lavere risiko for misligholdelse og afskrivning på lånet, som til gengæld betyder lavere rente og omkostninger for dig i forbindelse med dit bilkøb.

Ulempen er selvfølgelig, hvis du ikke har mulighed for at stille med udbetaling på de ca. 20% af bilens købspris. Her er der også mulighed for at optage billån uden udbetaling, hvor du dermed låner hele bilens købspris af en bank eller finansieringsselskab. Som oftest vil dette også betyde lidt højere rente på lånet, ligesom det som oftest også vil være nemmest at kunne låne uden udbetaling til nye biler, da de fleste långivere vil kræve egen udbetaling på en brugt bil.


De forskellige typer lån til køb af bil

Når du skal købe ny bil, så kan købet finansieres gennem forskellige typer lån. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer, du har mulighed for at vælge imellem.

 • Forbrugslån – Et forbrugslån dækker, som navnet antyder, over et lån, der ikke har noget specifikt formål, men som kan bruges til alle former for forbrug. Optager du et forbrugslån er du altså ikke tvunget til at bruge hele beløbet på køb af bil. De fleste forbrugslån er at sidestille med et banklån, hvor der ikke tages pant i et aktiv som f.eks. hus eller bil.
 • Kviklån – Et kviklån er hurtigt at optage, og så skal det ofte være tilbagebetalt inden for tre måneder. Kviklån optages over nettet, og der findes mange forskellige udbydere af denne type lån. Kviklån kan virke som en nem og hurtig løsning, når der skal lånes penge til køb af bil, men kviklån kan have højre renter og gebyrer, som kan ende med at gøre det til en dyr affære.
 • Samlelån – Med et samlelån samles alle de mindre lån til et stort. Det kan spare dig for de gebyrer, som du betaler til de forskellige udbydere, og samtidig kan det give mere overskuelighed i forhold til afbetalingen af dit lån, at du kun har en kreditor, som du skal afdrage til. Du bør dog være opmærksom på, at du ikke kan samle sikrede lån, hvis du har stillet en sikkerhed for lånet i form af pant.
 • Billån – et billån er et forbrugslån, hvor de lånte penge er øremærket til køb af bil.

Uanset hvilken type lån du vil optage for at finansiere købet af din nye bil, så anbefaler vi, at du gennemsøger markedet grundigt, inden du beslutter dig.


Find nogle af de mest populære låneformål her

MC lån

Her kan du ansøge lån til din næste motorcykel.

Ansøg gratis og uforpligtende om MC lån herunder og se hvad du kan spare i dag.

Bådlån

Gør drømmen om ny båd til virkelighed med et bådlån gennem Autolånet.

Ansøg på 5 minutter herunder og se dine lånetilbud.

Billån

Lad os gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om at give dig det billigste billån.

Ansøg gratis i dag og gør drømmen om ny bil til virkelighed herunder.

Campingvogn Lån

Tag på eventyr og road-trip med lån til ny campingvogn gennem Autolånet.

Ansøg gratis og uforpligtende om campingvogn lån herunder.Rente, ÅOP og løbetid

Renten er den omkostning du betaler banken eller finansieringsselskabet for at låne penge til køb af bil. Renten er en procentdel af lånebeløbet, som skal betales tilbage sammen med lånebeløbet. Renten er baseret på faktorer som bl.a. risiko for afskrivning af lån og långivers interne omkostninger. Långiver udregner den rentesats du skal betale som kunde ved at foretage en kreditvurdering af dig og ved at se på det bilkøb, du ønsker at foretage med lånet. Rentesatsen kan blive lavere, hvis du ansøger om lån med sikkerhed i bilen, da sikkerheden i bilen vurderes positivt i kreditvurderingen, ligesom egen udbetaling også vil tælle positivt i kreditvurderingen. Ligeledes vil bilmærke og bilens alder også have indvirkning på den rente, du skal betale på dit lån.

Hvis du har god økonomi, f.eks. er boligejer og har en medansøger/meddebitor, vil du ofte blive tilbudt de laveste rentesatser, hvilket kan gøre det interessant for dig at ansøge om billån uden sikkerhed og uden udbetaling. Autolånet anbefaler derfor, at du ansøger sammen med en medansøger. Ansøg her.

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renter betaler du ofte også andre gebyrer, som f.eks. stiftelsesomkostninger, tinglysningsafgift m.m. Disse gebyrer indregnes i ÅOP, så de samlede omkostninger udregnes i procent af lånebeløbet. Ved at sammenligne ÅOP på forskellige lån, er det muligt at sammenligne lån med ellers forskellige rentesatser, gebyrer og stiftelsesomkostninger, og hvor der kan være tale om lån både med og uden sikkerhed.

Løbetid er den periode, som lånet bliver betalt tilbage over. Hvis du går efter en lav månedlig ydelse, skal du vælge et lån med lang løbetid, hvor udgifterne på lånet spredes over en længere periode, som gør de månedlige ydelser mindre. Hvis du derimod ønsker at betale lånet ud så hurtigt som muligt, skal du vælge en kort løbetid. De månedlige ydelser bliver højere, men du er hurtigere ude af gælden, hvilket igen betyder lavere renteomkostninger. Du bør desuden tilpasse din ønskede løbetid på lånet med det forventede værditab på bilen, så du afvikler din gæld i takt med det værditab som opstår på din bil. Når du skal finde løbetiden på dit lån, skal du derfor finde det beløb, du er i stand til at betale af på dit billån om måneden, hvor resten af din økonomi stadig hænger sammen, så du for eksempel har penge til uforudsete udgifter og lignende.

Benyt vores billån beregner, når du er på udkig efter billån, så du kan se hvilken månedlig ydelse du kan forvente og sætte ind i dit budget.


billån - Rente, ÅOP og løbetid

Forstå renten på dit billån

Når du skal optage et billån, så vil du blive stillet over for følgende to muligheder: Et billån med en fast rente eller et billån med variabel rente. Hvilken af de to du skal vælge, kommer som udgangspunkt an på din risikovillighed, og den ene type er ikke nødvendigvis bedre end den anden.

Optager du et billån med en fast rente, så vil den være stabil i hele lånets løbetid. Med en fast rente kan du derfor være sikker på, at lånet vil koste dig det samme hver måned. En fast rente er derfor for dig, der sætter pris på at vide, nøjagtigt hvor meget du skal afdrage på lånet hver måned. En fast rente vil dog ofte ligge lidt højere end en variabel rente, og du betaler derfor lidt ekstra for denne sikkerhed.

Et billån med en variabel rente betyder, at renten på dit lån både kan stige og falde. Kommer der en generel rentestigning, så vil dit lån blive dyrere, mens et generelt rentefald vil gøre det billigere. Den variable rente er altså for dig, der er villig til at løbe en risiko med et lån, der både kan risikere at blive dyrere og billigere end planlagt. Et billån med en fast rente er for dig, der har økonomisk råderum til også at kunne afdrage på lånet, når renten stiger. Når du optager et billån gennem Autolånet, så vil det være med en variabel rente.


Bilkøb af privatperson eller forhandler

Hvis du er på udkig efter ny bil, vil du enten kunne købe din bil som ny eller brugt og enten af bilforhandler eller privatperson. Der er både fordele og ulemper ved begge dele. Som oftest vil fordelen ved bilkøb gennem en forhandler være en række rettigheder, du som forbruger har i henhold til lovgivningen. Den vigtigste rettighed, du som forbruger har i denne sammenhæng, er reklamationsret over bilkøb, som gør, at du kan reklamere over eventuelle fejl og mangler på bilen. Disse fejl og mangler skal bilforhandleren udbedre eller kompensere dig for.

Køber du din bil af en privatperson er du ikke dækket af købelovens bestemmelser, og du køber derfor din bil som beset, medmindre andet aftales. Der er derfor en række ting, du skal være opmærksom på i denne forbindelse.

Du skal som tidligere omtalt sikre dig, at der ikke er restgæld i bilen (Læs mere i punktet "Billån med sikkerhed i bilen"), og såfremt der er, skal du og sælger sørge for, at pantet i bilen aflyses ved henvendelse til panthaver.

Du skal tjekke bilens stand grundigt, tjekke om bilen har fået de påkrævede services, der skulle være behov for, og om bilsyn har været overholdt. Konstaterer du først eventuelle fejl og mangler efterfølgende, vil det være svært for dig at reklamere overfor sælger.

Få altid den originale registreringsattest på bilen fra sælger, så du kan omregistrere bilen til dig selv hos SKAT.

Denne artikel fra FDM belyser yderligere punkter, som du evt. skal være opmærksom på i forbindelse med bilkøb fra private.


billån - Bilkøb af privatperson eller forhandler

Hvilke banker er bedst til billån?

Letfinans samarbejder med mere end 16 af de bedste banker i Danmark for at tilbyde det bedste billån.

Herunder finder du et udsnit af de bedste banker:

Express Bank

Express Bank ejes af verdens 4. største bank BNP Paribas, og har været på det danske marked siden 1987. Bankens hovedkontor ligger i Taastrup og specialiserer sig i lån og kreditter til privatkunder.

Resurs Bank

Resurs Bank blev grundlagt i 1977 og er i dag repræsenteret i hele norden. Banken hjælper dagligt 5,7 mio. kunder med privatlån, kreditkort og forsikringer.

Kompas Bank

Kompasbank er Danmarks nye erhvervsbank, og tilbyder små og mellemstore virksomheder konkurrencedygtig finansiering.

Remember

Entercard Danmark som står bag forbrugslån og kreditkort virksomheden Re:member i Danmark. Entercard Danmark er en del af Entercard International, som opererer i hele Norden.

Ferratum

Ferratum Bank er en del af den europæiske koncern, Multitude - som med mere end 700 ansatte leverer finansielle produkter til hele Europa.

Resurs Billån

Resurs Billån giver dig et lånebevis du kan indløse i alle landets bilforhandlere - uden undtagelse.

Bank Norwegian

Bank Norwegian blev etableret i Norge i 2007, og har i dag mere end 1.5 mio. kunder. Banken er en del af NOBA Bank Group og tilbyder kreditkort, opsparingskonto og lån uden sikkerhed.

KreditNu

KreditNu tilbyder privatkunder lån op til 25.000,- kr. uden sikkerhedsstillelse. KreditNu foretager altid en grundig kreditværdighedsvurdering og udbetaler lån ved straksoverførsel i hele åbningstiden.Hvad koster et billån?

Der er flere ting, der spiller ind på prisen på et billån. Det er faktorer som lånebeløbet, din egen månedlige udbetaling og løbetiden på lånet, der har indflydelse på, hvad et billån koster. Derudover kan prisen på billånet variere meget fra udbyder til udbyder, blandt andet fordi der er forskellige omkostninger forbundet med det enkelte lån.

Der kan både være tale om engangsomkostninger som stiftelsesprovision og ekspeditionsgebyr, og det kan være løbende omkostninger som administrationsgebyrer og renter. Vil du have fuld gennemsigtighed omkring, hvad et billån vil koste dig, så kan du med fordel indhente lånetilbud gennem Autolånet. Det foregår på den måde, at du udfylder en ansøgning, hvori du angiver det ønskede lånebeløb og løbetid på lånet. Herefter vil du få tilsendt tilbud på billån fra en række forskellige banker, som du frit kan vælge mellem. På disse lånetilbud vil samtlige omkostninger være oplyst, så du let kan orientere dig om prisen på dit billån. Vil du have det billigst mulige lån, så kan du overveje at optage et billån med en medansøger.


Billån med en medansøger

Der er flere fordele forbundet med at gøre brug af en medansøger, når du vil optage et billån. Først og fremmest er der større chance for at blive godkendt til billånet, og derudover kan du ofte få en mere favorabel rente og dermed et billigere billån, når du optager et billån med en medansøger.

Fordelene ved billån med en medansøger er til at få øje på, men du bør samtidig være opmærksom på, at vedkommende du låner penge med, løber en risiko, for er du ikke i stand til at betale lånet tilbage, så hæfter din medansøger for lånet. Det er derfor en god idé at gøre brug af en medansøger, som du har tillid til og vice versa. Har du tidligere fået afvisning på en låneansøgning, eller har du en lav indkomst, så kan en medansøger være måden, hvorpå du kan få godkendelse på din ansøgning om billån.

Ønsker du at gøre brug af en medansøger, når du optager et billån gennem Autolånet, så kan det angives i låneansøgningen.


Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til det bedste lån. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om lån og låneansøgning gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Hvor meget kan jeg låne?

Det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor stort et beløb dit billån kan være på. Vælger du Autolånet som lånemægler, så har du mulighed for at låne mellem 30.000 og 400.000, og løbetiden kan være på mellem et år og 12 år. Der er derfor rig mulighed for at finde et lån, der passer til dine behov og til din privatøkonomi. Hos Autolånet vil du få foretaget en kreditvurdering, som sikrer, at du får den lavest mulige rente og omkostninger på dit lån. Kreditvurderingen har samtidig til formål at sikre, at du er i stand til at afdrage på lånet. Skulle dette ikke være tilfældet, så kan et eller billigt billån ende med at koste dig dyrt i dyre rykkergebyrer, og i sidste ende kan du blive registreret i RKI, hvilket vil gøre det svært at låne penge i fremtiden. Når du optager et billån, er det derfor vigtigt, at du låner et beløb med en løbetid, der gør det muligt for dig at afdrage på lånet hver eneste måned.


billån - Hvor meget kan jeg låne

Beregn prisen på dit billån

Du har mulighed for at blive klogere på prisen for dit billån ved at gøre brug af vores billånsberegner. Du justerer blot filtrene for at gøre din søgning mere specifik, og herefter kan du hurtigt få oplyst prisen på billån inklusive gebyrer og andre omkostninger. Ved at gøre brug af Autolånet som lånemægler slipper du for besværet med at indhente tilbud fra forskellige udbydere. Samtidig er du sikret fuld gennemsigtighed, så du helt fra start ved, hvor meget du vil komme til at betale for dit billån og dermed undgår ubehagelige overraskelser i form af uventede gebyrer og omkostninger.

Når du sammenligner forskellige billån, skal du først og fremmest sikre dig, at lånebeløbet og løbetiden er den samme. Herefter kan du se på de forskellige låns ÅOP, som er med til at give dig et overblik over lånets årlige omkostninger, og disse er angivet i procent. Hvis to lån har samme ÅOP, så kan du med fordel vælge det lån, hvor renten udgør den største del ift. gebyrer. Renteudgifter er fradragsberettigede og kan dermed trækkes fra i skat. Dette er ikke gældende for gebyrer.


Inden du låner til bilkøb

Autolånet og de banker, vi samarbejder med, anbefaler, at du lægger et holdbart budget for din økonomi, før du ansøger. Dit budget fastlægges ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.), og derefter trække faste månedlige udgifter fra (Husleje, abonnementer, transport, el, vand og varme samt andre faste omkostninger).
Det er altid en god ide at lægge en ekstra udgift ind til uforudsete udgifter, som f.eks. værkstedsregning til bilreparation.

Har du brug for hjælp til at lægge et budget, så stiller vi hos Autolånet et gratis budgetskema til rådighed for dig. Du skal blot downloade budgetskemaet, hvorefter du kan indtaste de oplysninger, der er relevante for dig og din økonomi. Skemaet vil herefter automatisk beregne dit rådighedsbeløb, og med det har du mulighed for at afsætte et beløb i dit budget, som du kan bruge på at afdrage på et eventuelt billån. Budgetskemaet finder du her.

Med budgettet kan du se dit månedlige rådighedsbeløb, og dermed bedre beslutte hvor meget du ønsker at låne. Du kan samtidig løbende følge med i om budgettet holder, og om der er overensstemmelse med indtægter og udgifter.

Ligeledes vil bankerne og finansieringsselskaberne, som Autolånet samarbejder med, have krav til dig, der ønsker at låne penge. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI-registrering.

Du skal hos Autolånet opfylde følgende minimumskrav:

 ● Du skal som minimum være fyldt 21 år
 ● Du skal have en fast indkomst på minimum 180.000 kr. om året
 ● Ingen registrering hos RKI/Experian og Debitorregistret

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (Gæld i forhold til indkomst), ejerforhold (Hus, Lejlighed og bil) osv.
Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og omkostninger på dit lån.

Tjek om du er registreret hos Debitorregistret. Skulle du være registreret i RKI, så kan du blive afmeldt igen ved at tilbagebetale dine regninger. Forsøg evt. at lave en realistisk aftale med dine kreditorer om tilbagebetalingen, så du kan komme ud af din gæld igen. Når gælden er betalt, så husk at få en kvittering på det, og bed virksomheden om at afmelde dig RKI – det er deres opgave.


Nye regler for lån

I december 2019 blev der vedtaget en række nye regler i forbindelse med lån af penge gennem kvik- og forbrugslån. Disse regler har til formål at beskytte låntageren bedst muligt ved at begrænse, hvem der må låne penge ud, og hvilke vilkår der må lånes penge ud på. Reglerne blev samtidig vedtaget for at begrænse antallet af danskere, der optager et alt for dyrt lån, som de ikke er i stand til at betale tilbage, og som dermed kan placere dem i en dårlig økonomisk situation. I de nye regler er der vedtaget stramninger inden for følgende områder:

 • ÅOP-loft
 • Omkostningsloft
 • Regulering af långivning mellem personer

De nye regler betyder blandt andet, at alle forbrugslån med en ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på over 35% er forbudt fra d. 1. juli 2020. Det nye omkostningsloft er låntagernes garanti for, at de maksimalt kan ende med at tilbagebetale det dobbelte af lånet i renter, gebyrer og afdrag. Vælger du at låne penge af en privatperson, så gælder de ovenstående regler for ÅOP- og omkostningsloft også for dette lån. Denne nye aftale er med til at sikre bedre vilkår for de danske låntagere, og det er med til at give en større tryghed for mange i forbindelse med optagelse af lån, herunder også billån, at det nu er blevet sværere at ende med at optage et alt for dyrt lån, som det ikke er muligt at tilbagebetale på den lange bane.


billån - Nye regler for lån

Find det bedste billån via Autolånet

Når du skal finde det helt rigtige billån, så står vi hos Autolånet klar til at hjælpe dig. Det eneste, du skal gøre, er at bruge to minutter på at udfylde en ansøgning, hvor du angiver de krav, du har til lånet vedrørende løbetid og lånebeløbet. Kort efter vil du få tilsendt en række forskellige tilbud på billån fra forskellige banker, som du frit kan vælge mellem. Ved at sammenligne tilbud på billån på denne måde får du mulighed for at danne dit et overblik, og det gør det nemmere at sætte de forskellige tilbud op mod hinanden og vælge det bedste og billigste billån. Vi har et mål om at være danskernes foretrukne lånemægler, og det er vigtigt for os, at du som kunde er i fokus, og at du får en god og tryg oplevelse, når du ansøger om billån hos os. Vi har vendt det danske lånemarked om, så det i stedet er bankerne, der konkurrerer om dig. og det er samtidig din mulighed for at få det bedste billån på markedet.

Skulle du få brug for hjælp, så kan du altid kontakte vores kundeservice og få besvaret alle de spørgsmål, du måtte have.3 tips til at finde det bedste billån

Når du optager et billån, så stifter du samtidig gæld, som kan have stor betydning for din økonomi de næste mange år frem, og det er derfor en god idé at tænke sig grundigt om, inden du optager lånet. Og her er der en række ting, du kan gøre for at sikre, at du finder frem til den helt rette låneløsning for dig.

 • Gennemgå dine behov - Her kan du med fordel tænke over, hvor meget du ønsker at låne. Helt afgørende er det selvfølgelig, om der er tale om en helt ny bil eller en brugt model. Samtidig vil din økonomiske situation være afgørende for, hvor meget den enkelte udbyder vil være villig til at låne dig. Måske kan du nøjes med en billigere bil og dermed et lavere lånebeløb?
 • Gennemsøg markedet - Der findes et væld af forskellige udbydere, der alle gerne vil tilbyde dig et lån. Derfor kan du med fordel sætte lidt tid af til at indhente tilbud fra forskellige steder og sætte dem op imod hinanden. På den måde kan du nemmere afgøre, om det enkelt tilbud på billån nu også er et godt tilbud. Når du skal sammenligne de forskellige billån, så er det ÅOP, du skal have øje for. Det står for Årlige Omkostninger i Procent, og her er alle omkostninger i forbindelse med lånet inkluderet. Det gælder både renter, renters rente, stiftelsesgebyr, eventuel tinglysningsafgift mm. Når du sammenligner ÅOP, så er det vigtigt, at lånebeløbet og løbetiden på hvert enkelt lån er den samme. Vælger du at indhente lånetilbud hos Autolånet, så sørger vi for, at du udelukkende får tilsendt lånetilbud med den løbetid og det lånebeløb, du ønsker.
 • Gennemlæs lånebetingelserne - Når du har udvalgt det billån, du ønsker at optage, så sæt gerne lidt tid af til at læse lånebetingelserne grundigt igennem, så du ved, præcis hvad det er, du skriver under på. Banker og låneudbydere er forpligtet af loven til at oplyse dig om de forskellige betingelser, der er gældende for dit lån, herunder blandt andet det samlede tilbagebetalingsbeløb, som er det samlede beløb, du ender med at betale for dit billån. Det kan derfor give god mening at læse alt det med småt også, inden du underskriver låneaftalen.

Kilde: Autolånet.dk

Din foretrukne lånemægler

Autolånet vil være din og danskernes foretrukne lånemægler. Når det drejer sig om billån – er Autolånet altid klar til at hjælpe dig med at få det bedste tilbud.

Ansøg her