Loading...

Lav kun én ansøgning om Bilfinansiering – og modtag tilbud fra flere banker.

Lån til Bil, Båd eller MC hos din danske e-mærkede lånetjeneste

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 2.077 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 2.077 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    400.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Forventet månedlig ydelse* 2.077 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Lad bankerne konkurrere om dig og dit næste billån

Vores brugere sparer i gns. 42.694,- kr. årligt på deres bilfinansiering.

 • bilfinansiering ansøg gratis Ansøg gratis på 2 minutter

  Lad Autolånet gøre arbejdet for dig – Lav kun én låneansøgning gratis og uforpligtende. Du kan vælge lang løbetid og få en lav månedlig ydelse.

 • bilfinansiering modtag flere tilbud Modtag flere tilbud

  Du modtager flere lånetilbud til din næste Bil og vælger selv den bedste bilfinansiering uden udbetaling eller sikkerhedsstillelse.

 • bilfinansiering vælg det bedste tilbud Vælg det bedste lånetilbud

  Du ansøger altid helt uforpligtende og gratis gennem Autolånet. Du er altid beskyttet iht. Kreditaftaleloven – Trygt og sikkert.

Det siger vores brugere

10.502 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste lånetilbud – Vores brugere sparer i gennemsnit 42.694,- kr. årligt og det tager kun 2 minutter.

Ansøg her
 • bilfinansiering let og enkelt Let og enkelt

  Du behøver ikke stille sikkerhed eller udbetaling. Du får en simpelt bilfinansiering uden overraskelser og sparer samtidig omkostningerne til tinglysning.

 • bilfinansiering altid gratis Altid gratis

  Du er ikke forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud du modtager og det er altid gratis at ansøge.

 • bilfinansiering altid sikkert Din sikkerhed

  Din fortrolighed og datasikkerhed er altid højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret og du er altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om billån & Autolånet

Læs mere om bilfinansiering herSidst opdateret: 16/08-2023 | Læsetid: 25 minutter

Skrevet af: Medstifter, Peter Rossing


Bilfinansiering

Står du over for at skulle købe ny bil, og har du brug for et lån til at kunne finansiere købet? I så fald er der en række ting, du bør være opmærksom på, når det kommer til bilfinansiering. Der findes flere forskellige måder at finansiere et bilkøb på, og de kommer med hver deres fordele og ulemper. Ønsker du at blive lidt klogere på bilfinansiering, så kan du med fordel læse vores guide nedenfor, hvor vi klæder dig godt på til køb af bil med en grundig indføring i alt det, du bør være opmærksom på omkring bilfinansiering.


bilfinansiering - Bilfinansiering

Billån hos bilforhandleren

Står du over for at skulle købe ny bil, og har du brug for et lån til at kunne finansiere købet? I så fald er der en række ting, du bør være opmærksom på, når det kommer til bilfinansiering. Der findes flere forskellige måder at finansiere et bilkøb på, og de kommer med hver deres fordele og ulemper. Ønsker du at blive lidt klogere på bilfinansiering, så kan du med fordel læse vores guide nedenfor, hvor vi klæder dig godt på til køb af bil med en grundig indføring i alt det, du bør være opmærksom på omkring bilfinansiering.

Søger du finansiering gennem bilforhandleren vil du typisk også kun blive præsenteret for et lånetilbud fra den finansieringspartner som bilforhandleren samarbejder med. Benytter du derimod Autolånet sætter vi din ansøgning i udbud blandt flere banker, så bankerne dermed konkurrerer om dig som kunde, hvilket betyder lavere omkostninger for dig som kunde.

Foretrækker du et lån med en fast rente, så kan du overveje bilfinansiering gennem bilforhandleren, da de ofte tilbyder denne type lån i modsætning til bankerne. Vælger du at låne penge til bilfinansiering gennem bilforhandleren, så husk altid at læse låneaftalen grundigt igennem, inden du skriver under. Hvis lånet lyder for godt til at være sandt, så er det det som oftest også. Desuden er det en god idé at være opmærksom på, om du kan opsige din kontrakt før tid, og om der er en straf, hvis du gør det. Hvis du ikke skal bruge bilen, som du har lånt penge til, så længe som først antaget, så kan du have brug for at opsige kontrakten før tid. Og det er derfor en fordel at vide, hvad der står skrevet i kontrakten angående dette på forhånd.

Hvis du ønsker at finde en så billig vej til bilfinansiering som muligt, så skal du holde øje med ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) på de forskellige lån. Hos Autolånet kan vi hjælpe dig med bilfinansiering og med at finde frem til det billigste lån for dig. Ved at udfylde en ansøgning kan vi sende dig tilbud fra en lang række banker, som du frit kan vælge mellem.


Bilfinansiering via realkredit

Hvis du er så heldig at have en ejerbolig med friværdi, så kan du vælge at optage et billån med pant i boligen. Denne fremgangsmåde kan være en billig måde at låne penge til køb af bil på. De danske realkreditinstitutter kan tilbyde dig hjælp til bilfinansiering, så længe dine samlede lån ikke overstiger 80% af boligens friværdi. Du skal dog være opmærksom på at der kan være større omkostninger forbundet med omlægning af lån i din bolig til f.eks. tinglysning og stempelafgift, som kan gøre dit regnestykke dyrere end det umiddelbart ser ud med den lave rente, som du som oftest opnår ved lån i egen bolig.

Skulle du ikke have en bolig med friværdi, så er der stadig rig mulighed for at optage et lån til bilfinansiering. Du kan for eksempel vælge at optage et lån med sikkerhed i bilen, eller du har mulighed for at optage et lån helt uden sikkerhed. Du kan læse mere om de forskellige typer af bilfinansiering nedenfor.


bilfinansiering - Bilfinansiering via realkredit

Bilfinansiering uden udbetaling

Hvis du er på udkig efter bilfinansiering, er der overordnet set to måder, du kan få dette på; enten med eller uden udbetaling. Hvis banken stiller krav om udbetaling, betyder det, at du medfinansierer købet af bilen ved selv at betale 10-20% af bilens pris, hvor banken eller finansieringsselskabet udsteder dig lån til de resterende 80-90% af bilens købspris. Fordelen ved dette er, at banken eller finansieringsselskabet kan se, at du har penge på kontoen, som du kan benytte til bilkøbet. For dem betyder det en lavere risiko for misligholdelse og afskrivning på lånet, som til gengæld betyder lavere rente og omkostninger for dig i forbindelse med dit bilkøb.

For dig kan ulempen være, hvis du ikke har mulighed for at stille med udbetaling på de ca. 20% af bilens købspris. Her er der også mulighed for at få finansiering uden udbetaling, hvor du dermed låner hele bilens købspris af en bank eller finansieringsselskab. Som oftest vil dette også betyde lidt højere rente på lånet, og som oftest vil det også være nemmest at kunne låne uden udbetaling til fabriksny bil, da nogen banker og finansieringsselskaber kræver egen udbetaling på en brugt bil.

Hos Autolånet kan du låne til bilkøb uden udbetaling og til nogle fornuftige renter. Ansøg her. Bag Autolånet står Letfinans, som er dansk lånemægler, der indhenter flere tilbud fra banker og finansieringsselskaber på eksempelvis privatlån.


bilfinansiering - Bilfinansiering uden udbetaling

Find nogle af de mest populære låneformål her

MC lån

Her kan du ansøge lån til din næste motorcykel.

Ansøg gratis og uforpligtende om MC lån herunder og se hvad du kan spare i dag.

Bådlån

Gør drømmen om ny båd til virkelighed med et bådlån gennem Autolånet.

Ansøg på 5 minutter herunder og se dine lånetilbud.

Billån

Lad os gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om at give dig det billigste billån.

Ansøg gratis i dag og gør drømmen om ny bil til virkelighed herunder.

Campingvogn Lån

Tag på eventyr og road-trip med lån til ny campingvogn gennem Autolånet.

Ansøg gratis og uforpligtende om campingvogn lån herunder.Finansiering med sikkerhed

En anden måde at inddele finansieringsmulighederne til bilkøb på er ved at skelne mellem lån med sikkerhed i bilen og lån uden sikkerhed i bilen. Når du optager bilfinansiering mod sikkerhed, betyder det, at bank eller finansieringsselskab yder lånet ved at tage pant i bilen. Når långiver har pant i bilen, kan långiver tage bilen tilbage og sælge den for at indfri dit lån, hvis du ikke betaler lånet tilbage i henhold til den låneaftale, der er indgået.

Når du f.eks. køber brugt bil, er der mulighed for, at der kan være pant i bilen, og du skal derfor være opmærksom, at der kan være restgæld i bilen, som er tilknyttet en panthaver. Den tilbageværende gæld, der måtte være i bilen, følger bilen og ikke personen. Der kan derfor være risiko for at komme til at hænge på restgælden i bilen, hvis ikke pantet aflyses. Det er derfor vigtigt, at du ved køb af brugt bil med tinglyst pant, sørger for at få panthaver til at aflyse sit pant, når du overtager ejerskabet af bilen.

Ved at slå op på Tinglysningen med bilens stelnummer kan du se, om der er pant i bilen, og hvem der er panthaver.

Finansiering med sikkerhed/pant i bilen har ofte lavere renter, da risikoen for afskrivning af lån vil være reduceret for banken eller finansieringsselskabet. Du betaler dog stadig for de lavere renter i form af bl.a. tinglysningsafgift. Derfor skal du bl.a. sammenligne ÅOP, når du ser på forskellige tilbud på finansiering. Læs mere om ÅOP og hvad ÅOP betyder under Rente, ÅOP og løbetid.


Bilfinansiering uden sikkerhed

En anden type bilfinansiering er finansiering uden sikkerhed i bilen. Dette betyder, at banken ikke tager sikkerhed i bilen i form af pant. Renten kan også være lidt højere, da den långivende bank eller finansieringsselskab ikke på samme måde har sikkerhed for sit lån, og derfor vil have ekstra betaling for den øgede risiko for misligholdelse og afskrivning af lånet. Du slipper dog for at betale tinglysningsafgift mv.

Hvis bankerne betragter dig som en god kunde med god økonomi, og er du f.eks. boligejer, vil et billån uden sikkerhed i mange tilfælde være konkurrencedygtig med et lån med sikkerhed. De generelt lave renter, vi i øjeblikket oplever i Danmark, gør, at bilfinansiering uden sikkerhed for gode kunder vil være en overvejelse værd. Igen er det vigtigt at kigge på ÅOP for at kunne sammenligne de to typer af billån.

Autolånet sørger for, at bankerne og finansieringsselskaberne i vores samarbejde kommer til at konkurrere om dig som kunde, hvilket er med til at reducere dine omkostninger i forbindelse med finansiering. Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen opfordrer folk til at afsøge markedet og indhente flere tilbud på lån.


bilfinansiering - Bilfinansiering uden sikkerhed

Hvilke banker er bedst til bilfinansiering?

Letfinans samarbejder med mere end 16 af de bedste banker i Danmark for at tilbyde den bedste bilfinansiering.

Herunder finder du et udsnit af de bedste banker:

Express Bank

Express Bank ejes af verdens 4. største bank BNP Paribas, og har været på det danske marked siden 1987. Bankens hovedkontor ligger i Taastrup og specialiserer sig i lån og kreditter til privatkunder.

Resurs Bank

Resurs Bank blev grundlagt i 1977 og er i dag repræsenteret i hele norden. Banken hjælper dagligt 5,7 mio. kunder med privatlån, kreditkort og forsikringer.

Kompas Bank

Kompasbank er Danmarks nye erhvervsbank, og tilbyder små og mellemstore virksomheder konkurrencedygtig finansiering.

Remember

Entercard Danmark som står bag forbrugslån og kreditkort virksomheden Re:member i Danmark. Entercard Danmark er en del af Entercard International, som opererer i hele Norden.

Ferratum

Ferratum Bank er en del af den europæiske koncern, Multitude - som med mere end 700 ansatte leverer finansielle produkter til hele Europa.

Resurs Billån

Resurs Billån giver dig et lånebevis du kan indløse i alle landets bilforhandlere - uden undtagelse.

Bank Norwegian

Bank Norwegian blev etableret i Norge i 2007, og har i dag mere end 1.5 mio. kunder. Banken er en del af NOBA Bank Group og tilbyder kreditkort, opsparingskonto og lån uden sikkerhed.

KreditNu

KreditNu tilbyder privatkunder lån op til 25.000,- kr. uden sikkerhedsstillelse. KreditNu foretager altid en grundig kreditværdighedsvurdering og udbetaler lån ved straksoverførsel i hele åbningstiden.Bilfinansiering ved køb af elbil

Når du står over for at skulle låne penge til køb af en ny bil, så er det først og fremmest vigtigt at tænke over, hvilken type bil du har brug for finansiering til. Der er mange faktorer, der spiller ind ved valg af bil såsom økonomi og komfort. Derudover spiller hensynet til miljøet en større og større rolle for mange, og dette hensyn kan også have indflydelse på valg af bil. Måske er du en af dem, der har overvejet at låne penge til køb af elbil? I så fald bør du være opmærksom på, at der findes et såkaldt grønt billån, som er bilfinansiering med ekstra fokus på miljøet, og som nogle banker udsteder til bilkøbere med planer om at købe en elbil. Vælger du bilfinansiering gennem et grønt lån, så kan du ofte opnå flere fordelagtige vilkår såsom en lavere rente sammenlignet med et klassisk billån.


Bilfinansiering med en medansøger

Hos Autolånet anbefaler vi, at du optager lån med en medansøger – også når det gælder bilfinansiering. Ved at søge om lån med en medansøger er der større chance for, at du bliver godkendt til lånet, og derudover får du sandsynligvis også et billigere lån. En medansøger kan være hvem som helst, men vi anbefaler, at det er en, du kender godt. Pengesager kan nemt skabe splid mellem mennesker, og derfor er det vigtigt at finde en medansøger, som du stoler på, og at denne tillid også går den anden vej. Ved at låne penge ud til to personer har banken eller låneudbyderen større chance for at få deres udlånte penge tilbage, og det belønner de som oftest med en mere favorabel rente for låntagerne. Er du ikke i stand til at tilbagebetale lånet, så hæfter din medansøger for det. Det er derfor vigtigt at du og din medansøger har en klar aftale med hinanden, inden I skriver under på låneaftalen. Vælger du at sammenligne lån gennem Autolånet, så har du også mulighed for at låne med en medansøger.


bilfinansiering - Bilfinansiering med en medansøger

Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til det bedste lån. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om lån og låneansøgning gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Rente, ÅOP og løbetid

Renten er den omkostning, du betaler banken eller finansieringsselskabet for at låne penge til køb af bil. Renten er en procentdel af lånebeløbet, som skal betales tilbage sammen med lånebeløbet. Gennem Autolånet og de banker vi samarbejder med, vil du som oftest blive tilbudt variabel rente på dit lån. Variabel rente betyder modsat fast rente, at renten kan ændre sig i lånets løbetid, men at renten samtidig justeres ned, hvis reference-renten falder. Renten er baseret på bl.a. risiko for afskrivning af lån og långivers interne omkostninger. Långiver beregner den rentesats, du skal betale ved at foretage en kreditvurdering af dig og ved at se på det bilkøb, du ønsker at foretage med lånet. Ligeledes vil bilmærke og bilens alder også have indvirkning på den rente, du skal betale på dit lån. En fast rente er for dig, der ønsker at kende din månedlige ydelse hver måned, mens den variable rente er for dig, der er villig til at løbe en risiko, som måske kan ende med at spare dig for penge på den lange bane.

Har du god økonomi, er du boligejer og har en medansøger/meddebitor, vil du ofte blive tilbudt de laveste rentesatser, hvilket kan gøre det interessant for dig at ansøge om billån uden sikkerhed og uden udbetaling. Autolånet anbefaler derfor, at du ansøger sammen med en medansøger.

Når du skal optage et billån, så vil du med stor sandsynlighed støde på ordet debitorrente eller effektiv rente. Det dækker over den samlede rente på dit billån inklusive renters rente. Debitorrenten kan variere alt efter, hvor mange rentetilskrivninger der er på lånet.

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Sammen med renter betaler du ofte også andre gebyrer, som f.eks. stiftelsesomkostninger, tinglysningsafgift m.m. Disse gebyrer indregnes i ÅOP, så de samlede omkostninger udregnes i procent af lånebeløbet. Ved at sammenligne ÅOP på flere forskellige lån er det muligt at sammenligne billån med ellers forskellige rentesatser, gebyrer og stiftelsesomkostninger, og hvor der kan være tale om lån både med og uden sikkerhed.

Løbetid er den periode, som du betaler lånet tilbage over. Du skal vælge et lån med lang løbetid, hvis du ønsker lav månedlig ydelse, hvor udgifterne på lånet spredes over en længere periode, som dermed gør de månedlige ydelser mindre. Hvis du derimod ønsker at betale lånet ud så hurtigt som muligt, skal du vælge en kort løbetid. De månedlige ydelser bliver højere, men du er tilsvarende hurtigere ude af gælden, hvilket igen betyder lavere renteomkostninger. Du bør desuden tilpasse din ønskede løbetid med det forventede værditab på bilen, så du afvikler din gæld i takt med det værditab, som opstår på din bil.


Bilkøb af forhandler eller privatperson

Hvis du er på udkig efter ny bil, vil du enten kunne købe din bil som ny eller brugt, og enten af bilforhandler eller privatperson. Der er både fordele og ulemper ved begge dele. Oftest vil fordelen ved bilkøb gennem en forhandler være en række rettigheder du som forbruger har i henhold til lovgivningen. Den vigtigste rettighed, du har i denne sammenhæng, er reklamationsret over bilkøb, som gør, at du kan reklamere over eventuelle mangler og fejl på køretøjet. Disse fejl og mangler skal bilforhandleren udbedre eller kompensere dig for. Det betyder dog, at du ofte også vil skulle betale mere for din bil hos en forhandler end hos en privatperson.

Køber du din bil af en privatperson er du ikke dækket af Købeloven, og du køber derfor din bil som beset medmindre andet aftales. Der er derfor en række ting, du skal være opmærksom på:

Du skal, som omtalt under bilfinansiering, sikre dig, at der ikke er restgæld i bilen, og hvis der er, skal du og sælger sørge for at pantet i bilen aflyses hos panthaver.

Du bør tjekke bilens stand grundigt, tjekke om bilen har fået de påkrævede services der skulle være behov for og om lovpligtige bilsyn har været overholdt. Opdager du først eventuelle fejl og mangler efterfølgende, vil det være svært for dig at reklamere over for sælger.

Sørg for at få den originale registreringsattest på bilen fra sælger, så du kan omregistrere bilen til dig selv hos SKAT.

Denne artikel. fra FDM skitserer flere ting, som du evt. skal være opmærksom på i forbindelse med bilkøb fra private.


bilfinansiering - Bilkøb af forhandler eller privatperson

Inden du låner til bilkøb

Autolånet og de banker vi samarbejder med anbefaler, at du lægger et holdbart budget for din økonomi, før du ansøger om finansiering af bilkøb. Dit budget fastlægges ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.), og derefter trække faste månedlige udgifter fra (Husleje, forsikringer, abonnementer, transport, el, vand og varme).
Det er altid en god ide at lægge en ekstra udgift ind til uforudsete udgifter, som f.eks. bilreparation.

Med budgettet kan du se dit månedlige rådighedsbeløb, og dermed bedre beslutte hvor meget du ønsker at låne. Du kan samtidig løbende følge med i, om budgettet holder, og om der er overensstemmelse med indtægter og udgifter.

Ligeledes vil bankerne og finansieringsselskaberne som Autolånet samarbejder med have krav til dig, der ønsker at optage billån. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI-registrering.

Du skal hos Autolånet opfylde følgende minimumskrav:

 ● Minimumsalder på 21 år
 ● Fast indkomst på minimum 180.000 kr. om året
 ● Ingen registrering som dårlig betaler, herunder hos RKI/Experian og Debitorregistret

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (gæld i forhold til indkomst), ejerforhold (hus, lejlighed og bil) osv.
Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og omkostninger på dit lån.

Tjek om du er registreret hos RKI/Experian her.


Bilfinansiering gennem Autolånet

Hos Autolånet står vi klar til at hjælpe dig med bilfinansiering. Hos kan du nemt finde det rette lån for dig ved blot at udfylde en enkelt ansøgning, hvor du oplyser os om dine ønsker til lånets beløb og løbetid, og så indhenter vi tilbud til dig fra en række forskellige banker, som du frit kan vælge mellem. På den måde kan du i ro og mag finde frem til den bedste løsning til bilfinansiering for dig. Har du spørgsmål til os, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvor vi sidder klar til at guide dig frem til den bedste type bilfinansiering for dig. Se også hvad vi kan gøre for dig, når du er på udkig efter MC-lån eller bådlån.

Kilde: Autolånet.dk

Din foretrukne lånemægler

Autolånet vil være din og danskernes foretrukne lånemægler. Når det drejer sig om bilfinansiering – er Autolånet altid klar til at hjælpe dig med at få det bedste tilbud.

Ansøg her