Loading...

Du laver kun én ansøgning om Billån – og modtager tilbud fra flere banker.

Start ansøgning  Autolånet ansøgning

Lånebeløb 200.000 kr.

30.000 kr.    350.000 kr.

Løbetid 10 år

1 år 12 år

Variabel pålydende rente fra kun 3,49%
Laveste månedlig ydelse: 2.062 kr.

Skriv dit CPR-nummer med alle 10 cifre og uden bindestreg. CPR-nummer bliver opbevaret sikkert og kun med adgang for de banker som vil give dig tilbud, når du færdiggør din ansøgning.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Lad bankerne konkurrere om dig og dit næste billån

Vores brugere sparer i gennemsnit 42.694,- kr. årligt – Du kan også modtage flere personlige lånetilbud på Billån, og vælge det bedste lån.

 • billån ansøg gratis Ansøg gratis på 2 minutter

  Lad Autolånet gøre arbejdet for dig – Lav kun én låneansøgning gratis og uforpligtende. Du kan vælge lang løbetid og få en lav månedlig ydelse.

 • billån modtag flere tilbud Modtag flere tilbud

  Du modtager flere lånetilbud til din næste Bil og vælger selv det bedste billån uden udbetaling eller sikkerhedsstillelse.

 • billån vælg det bedste tilbud Vælg det bedste lånetilbud

  Du ansøger altid helt uforpligtende og gratis gennem Autolånet. Du er altid beskyttet iht. Kreditaftaleloven – Trygt og sikkert.

Det siger vores brugere

2.479 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste lånetilbud – Vores brugere sparer i gennemsnit 42.694,- kr. årligt og det tager kun 2 minutter.

Ansøg her
 • billån let og enkelt Let og enkelt

  Du behøver ikke stille sikkerhed eller udbetaling. Du får et simpelt billån uden overraskelser og sparer samtidig omkostningerne til tinglysning.

 • billån altid gratis Altid gratis

  Du er ikke forpligtet til at gøre brug af de lånetilbud du modtager og det er altid gratis at ansøge.

 • billån altid sikkert Din sikkerhed

  Din fortrolighed og datasikkerhed er altid højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret og du er altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om billån & Autolånet

Læs mere om Autolånet her

Billån med sikkerhed i bilen

Lån med sikkerhed i bilen er en af de to lånetyper der overordnet findes, hvis du ønsker at optage lån til køb af ny bil. Den anden type er lån uden sikkerhed i bilen. Når et lån ydes mod sikkerhed betyder det, at den långivende bank eller finansieringsselskab yder lånet ved at tage pant i et aktiv – i det her tilfælde din bil. Med pant i bilen kan långiver tage bilen tilbage og sælge den, for at indfri dit lån, hvis du ikke betaler lånet tilbage som aftalt.

Derfor skal du også være påpasselig når du f.eks. køber brugt bil, hvor der kan være eksisterende pant i bilen. Den tilbageværende gæld der måtte være i bilen følger nemlig her bilen og ikke personen. Du kan derfor risikere at komme til at hænge på restgælden i bilen, hvis ikke pantet aflyses. Det er derfor vigtigt, at du ved køb af brugt bil med tinglyst pant, sørger for at få panthaver til at aflyse sit pant, når du overtager ejerskabet af bilen. FDM har en artikel om emnet her.

Ved at slå op på Tinglysningen kan du se om der er pant i bilen, og hvem panthaver er.

Lån med sikkerhed/pant i bilen har ofte lavere renter, da risikoen for misligholdelse og afskrivning af lån vil være reduceret for den långivende bank eller finansieringsselskab. Du betaler dog stadig for de lavere renter i form af bl.a. tinglysningsafgift, og derfor skal du som kunde altid se på ÅOP, når du sammenligner lån.

Billån uden sikkerhed i bilen

Den anden overordnede type, er lån uden sikkerhed. Her er der ikke sikkerhed i form af pant i bilen. Renten er ofte også lidt højere, da den långivende bank eller finansieringsselskab ikke på samme måde har sikkerhed for sit lån, og derfor vil have ekstra betaling for den øgede risiko for misligholdelse og afskrivning af lånet. Du slipper dog for at betale tinglysningsafgift mv.

Hvis bankerne betragter dig som en god kunde med god økonomi, og er du f.eks. boligejer, vil et lån uden sikkerhed i mange tilfælde være konkurrencedygtig med et lån med sikkerhed. Igen er det vigtigt at kigge på ÅOP, for at kunne sammenligne de to typer af lån.

Med eller uden udbetaling

Når du ønsker at optage et lån til bilfinansiering er der udover mulighed for at optage lånet enten med eller uden sikkerhed i bilen også mulighed for at optage lånet enten med eller uden udbetaling. Med udbetaling kræver det, at du medfinansierer købet af bilen ved selv at stille med mellem 10-20% af bilens pris, og dermed kun optage lån til de resterende 80-90% af bilens købspris. Fordelen ved dette er, at den långivende bank eller finansieringsselskab dermed kan se, at du har penge på kontoen, som du bruger på det samme bilkøb, som de er ved at låne ud til. Det betyder en lavere risiko for misligholdelse og afskrivning på lånet, som til gengæld betyder lavere rente og omkostninger for dig i forbindelse med dit bilkøb.

Ulempen er selvfølgelig hvis du ikke har mulighed for at stille med udbetaling på de ca. 20% af bilens købspris. Her er der også mulighed for at optage billån uden udbetaling, hvor du dermed låner hele bilens købspris af en bank eller finansieringsselskab. Som oftest vil dette også betyde lidt højere rente på lånet, ligesom det som oftest også vil være nemmest at kunne låne uden udbetaling til nye biler, da de fleste långivere vil kræve egen udbetaling på en brugt bil.

Rente, ÅOP og løbetid

Renten er den omkostning du betaler banken finansieringsselskab for at låne penge til køb af bil. Renten er en procentdel af lånebeløbet, som skal betales tilbage sammen med lånebeløbet. Renten er baseret på faktorer som bl.a. risiko for afskrivning af lån og långivers interne omkostninger. Långiver udregner den rentesats du skal betale som kunde ved at foretage en kreditvurdering af dig, og ved at se på det bilkøb du ønsker at foretage med lånet. Rentesatsen kan blive lavere hvis du ansøger om lån med sikkerhed i bilen, da sikkerheden i bilen vurderes positivt i kreditvurderingen, ligesom egen udbetaling også vil tælle positivt i kreditvurderingen. Ligeledes vil bilmærke og bilens alder også have indvirkning på den rente du skal betale på dit lån.

Hvis du har god økonomi, f.eks. er boligejer og har en medansøger/meddebitor, vil du ofte blive tilbudt de laveste rentesatser, hvilket kan gøre det interessant for dig at ansøge om billån uden sikkerhed og uden udbetaling. Autolånet anbefaler derfor, at du ansøger sammen med en medansøger. Ansøg her.

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renter betaler du ofte også andre gebyrer, som f.eks. stiftelsesomkostninger, tinglysningsafgift m.m. Disse gebyrer indregnes i ÅOP så de samlede omkostninger udregnes i procent af lånebeløbet. Ved at sammenligne ÅOP på forskellige lån, er det muligt at sammenligne lån med ellers forskellige rentesatser, gebyrer og stiftelsesomkostninger, og hvor der kan være tale om lån både med og uden sikkerhed.

Løbetid er den periode, som lånet bliver betalt tilbage over. Hvis du går efter en lav månedlig ydelse, skal du vælge et lån med lang løbetid, hvor udgifterne på lånet spredes over en længere periode, som gør de månedlige ydelser mindre. Hvis du derimod ønsker at betale lånet ud så hurtigt som muligt, skal du vælge en kort løbetid. De månedlige ydelser bliver højere, men du er hurtigere ude af gælden, hvilket igen betyder lavere renteomkostninger. Du bør desuden tilpasse din ønskede løbetid på lånet med det forventede værditab på bilen, så du afvikler din gæld i takt med det værditab som opstår på din bil.

Bilkøb af privatperson eller forhandler

Hvis du er på udkig efter ny bil, vil du enten kunne købe din bil som ny eller brugt, og enten af bilforhandler eller privatperson. Der er både fordele og ulemper ved begge dele. Som oftest vil fordelen ved bilkøb gennem en forhandler være en række rettigheder du som forbruger har i henhold til lovgivningen. Den vigtigste rettighed du som forbruger har i denne sammenhæng er reklamationsret over bilkøb, som gør at du kan reklamere over eventuelle fejl og mangler på bilen. Disse fejl og mangler skal bilforhandleren udbedre eller kompensere dig for.

Køber du din bil af en privatperson er du ikke dækket af købelovens bestemmelser, og du køber derfor din bil som beset, med mindre andet aftales. Der er derfor en række ting du skal være opmærksom på i denne forbindelse.

Du skal som tidligere omtalt sikre dig, at der ikke er restgæld i bilen (Læs mere i punktet "Billån med sikkerhed i bilen"), og såfremt der er, skal du og sælger sørge for at pantet i bilen aflyses ved henvendelse til panthaver.

Du skal tjekke bilens stand grundigt, tjekke om bilen har fået de påkrævede service der skulle være behov for og om bilsyn har været overholdt. Konstaterer du først eventuelle fejl og mangler efterfølgende vil det være svært for dig at reklamere overfor sælger.

Få altid den originale registreringsattest på bilen fra sælger, så du kan omregistrere bilen til dig selv hos SKAT.

Denne artikel fra FDM belyser yderligere punkter, som du evt. skal være opmærksom på i forbindelse med bilkøb fra private.

Inden du låner til bilkøb

Autolånet og de banker vi samarbejder med, anbefaler at du lægger et holdbart budget for din økonomi før du ansøger. Dit budget fastlægges ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.), og derefter trække faste månedlige udgifter fra (Husleje, abonnementer, transport, el, vand og varme samt andre faste omkostninger).
Det er altid en god ide at lægge en ekstra udgift ind til uforudsete udgifter, som f.eks. værkstedsregning til bilreparation.

Med budgettet kan du se dit månedlige rådighedsbeløb, og dermed bedre beslutte hvor meget du ønsker at låne. Du kan samtidig løbende følge med i om budgettet holder, og om der er overensstemmelse med indtægter og udgifter.

Ligeledes vil bankerne og finansieringsselskaberne som Autolånet samarbejder med have krav til dig der ønsker at låne penge. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI registrering.

Du skal hos Autolånet opfylde følgende minimumskrav:

 ● Minimum 21 år
 ● Fast indkomst på minimum 200.000 Kr. om året
 ● Ingen registrering som dårlig betaler, herunder hos RKI/Experian og Debitorregistret
Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (Gæld i forhold til indkomst), ejerforhold (Hus, Lejlighed og bil) osv.
Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og omkostninger på dit lån.

Se om du evt. er registreret som dårlig betaler hos Debitorregistret her.

Din foretrukne lånemægler

Autolånet vil være din og danskernes foretrukne lånemægler. Når det drejer sig om billån – er Autolånet altid klar til at hjælpe dig med at få det bedste tilbud.

Ansøg her